Bel direct:

+31 (0)43 3 43 76 84

Fold img

podotherapie

Blijf op de been

VKSI-Voetkliniek-Sven-Iser-Bedrijfspodotherapie

Jouw klacht

Bij podotherapie denken veel mensen meteen aan voetklachten. Vanzelfsprekend ook, want het woord podotherapie komt voort uit het Griekse woord “pous”, oftewel voet. Maar een podotherapeut kan je ook helpen bij rugklachten, knieklachten en beenklachten. Om je een idee te geven van waar wij jou allemaal mee kunnen helpen, hebben we onderstaand de meest voorkomende klachten uitgelegd.

Fascia plantaris

Misschien herken je het wel. Bij de eerste stappen ’s morgens of na een tijdje te hebben stilgezeten voelt je een stekende pijn onderaan de hiel. Als je even hebt bewogen dan neemt de pijn af maar aan het einde van de dag gaat het weer flink pijn doen. Grote kans dat je dan last hebt van een fasciitis plantaris. Fasciitis plantaris is een overbelastingsletsel. Tijdens het onderzoek kijkt onze podotherapeut samen met jou waar deze overbelasting vandaan komt en stelt een behandelplan op. Naast een goed advies worden er in de meeste gevallen podotherapeutische  steunzolen aangemeten. Door de stand van de voeten te corrigeren, door met name bepaalde bewegingen te remmen in plaats van stil te leggen, gaat de fascia plantaris weer “normaal” functioneren en zullen de klachten afnemen. Hierdoor verminderen de klachten, wordt de fascia plantaris op de juiste manier gestretched en een eventuele verkeerde stand van de voeten wordt gecorrigeerd. Door zowel de symptomen als de oorzaak aan te pakken zullen de klachten in de meeste gevallen snel verminderen of verdwijnen.

VKSI-Voetkliniek-Sven-Iser-Podotherapie

Voorvoetklachten

Als je loopt of staat ervaar je een stekende pijn in de voorvoet. Hoe hoger de belasting, hoe feller de pijn. Vaak is er dan sprake van een ontsteking in de voorvoet. Soms wordt de pijn naar verloop van tijd minder maar de klachten komen in de meeste gevallen terug. Tijdens een afspraak wordt er onder andere gekeken naar de schoenen die je draagt en geeft onze podotherapeut een schoenadvies. Indien nodig worden er podotherapeutische steunzolen aangemeten om de druk beter te verdelen zodat de klachten verminderen of verdwijnen.

VKSI - Voetkliniek Sven Iser - Scan maken

Lage rugklachten

Lage rugpijn is vervelend maar wordt in de meeste gevallen niet veroorzaakt door iets ernstig. Maar het is in de meeste gevallen wel constant aanwezig en beperkt je bij het bewegen, zitten of liggen. Tijdens het onderzoek kijken we naar de oorzaak van de klachten en zorgen voor de juiste therapie. Door het gebruik van podotherapeutische steunzolen corrigeren we een eventuele scheefstand en na verloop van tijd zullen de meeste klachten verdwijnen.

Diabetische screening

Naast het behandelen van de meest uiteenlopende klachten, kun je bij ons ook terecht voor de diabetische screening. Tijdens de afspraak doet de podotherapeut een uitgebreid onderzoek en stelt een behandelplan op voor jouw pedicure. Ook wordt er samen met jou gekeken hoe vaak er een controle plaatsvindt om te voorkomen dat je te lang blijft doorlopen met klachten.

Staat jouw klacht hierboven niet bij dan betekent dit natuurlijk niet dat wij jou niet kunnen helpen. Heb jij rugklachten, heup-, knie- voetklachten dan ben je bij ons vaak aan het juiste adres. Door onze jarenlange ervaring herkennen wij jouw klacht snel en bieden de juiste behandeling. En als wij jou niet kunnen helpen omdat jouw klacht andere zorg nodig heeft dan podotherapeutische zorg dan zijn wij daar eerlijk over en kijken wij samen met jou wie jou wel verder kan helpen.

Jouw behandeling

Sommige klachten komen vaker voor dan andere klachten. En dezelfde klacht kan toch verschillende oorzaken hebben. Daarom vinden wij het belangrijk om samen met jou te kijken waar de klacht vandaan komt. Door middel van een vraaggesprek, lichamelijk onderzoek, analyse van jouw looppatroon en een drukmeting van de voeten, gaan wij samen met jou op zoek naar de oorzaak van de klacht en welke behandeling het beste bij jou aansluit. Uiteraard stopt het daar niet. Ongeveer 8 weken na jouw eerste afspraak plannen wij een controle afspraak om te kijken of de ingeslagen weg de juiste is of dat we de therapie moeten aanpassen.

Praktische info

  • je hebt geen verwijzing van de huisarts nodig
  • als je aanvullend verzekerd bent, dan vergoedt jouw zorgverzekeraar in de meeste gevallen (een deel van) de behandeling. Kijk hier voor de vergoeding van jouw zorgverzekeraar
  • podotherapeutische zolen kunnen binnen 2 weken na jouw afspraak worden opgehaald
  • een overzicht van onze prijzen vind je hier
  • onze podotherapeuten werken vanuit 3 locaties
  • afspraak maken kan via +31 (0)43 343 76 84