Bel direct:

+31 (0)43 3 43 76 84

8/2/2023

Diabetische voetwonden.

Diabetische voetwonden.

Door diabetes beschadigen de bloedvaten en zenuwen in de voeten. Het bloed stroomt minder makkelijk naar de voeten en tenen en het gevoel in de voeten vermindert of verdwijnt helemaal. Dit gaat zo langzaam dat je dat zelf soms niet door hebt. Ook kunnen er wonden ontstaan zonder dat je het merkt.

 

Diabetische wonden genezen moeilijk en hebben een grotere kans op krijgen van een ontsteking. Snelle en goede behandeling is dan ook extra belangrijk. Bij Voetkliniek Sven Iser besteden wij daarom veel aandacht aan juiste voetzorg voor onze patiënten met diabetes. Zo voeren onze podotherapeuten jaarlijks een screening uit en zorgen onze medisch pedicures ervoor dat uw voeten in goede conditie blijven.

 

Omdat het herkennen van wonden extra belangrijk is, heeft onze collega Maryze onlangs de opleiding algemene wondverzorging aan de Academy van WCS Kenniscentrum Wondzorg gevolgd en succesvol afgerond. Hierdoor kan zij diabeteswonden nog beter beoordelen en zal zij uw situatie goed kunnen bespreken met de specialist. Wij zijn natuurlijk hartstikke trots op Maryze dat zij de opleiding succesvol heeft afgerond en de zorg voor diabetische voetwonden hierdoor de allerbeste aandacht krijgt.

← terug naar het overzicht