Bel direct:

+31 (0)43 3 43 76 84

3/5/2022

Het is weer lente... Tuinieren

Het is weer lente... Tuinieren

Dat de natuur goed voor ons is, zal geen verrassing zijn. Veel in de natuur zijn zorgt ervoor dat je minder stress ervaart. En die natuur is, als je een tuin hebt, dichter in de buurt dan je denkt.

 

Regelmatig tuinieren kan gerust als sport worden bestempeld. Misschien vind je niet alle taakjes in de tuin even leuk maar feit is dat een tuin jou voldoende uitdagingen biedt om het hele jaar te blijven bewegen. Of je nou bladeren weghaalt, het gras maait, nieuwe planten plant of je moestuintje onderhoudt, er is altijd wel iets te doen.

 

Maar wat maakt tuinieren dan zo gezond. Voorop staat dat je lekker buiten bent in de frisse lucht. Tijdens het tuineren verbrand je ook nog eens veel calorieën en doe je eigenlijk een volledige work-out. Zo’n beetje al je spieren worden aan het werk gezet wat zorgt voor een goede training. Nog niet overtuigd, wat dacht je van…

 

Minder stresshormonen | betere nachtrust | betereweerstand | meer ontspannen | minder risico op hartproblemen | sterkere spieren| verbetering van evenwicht | grotere flexibiliteit

 

Kortom, tuinieren is goed voor lichaam en geest en een heerlijke afleiding van het vaak (te) drukke leven. Nu zijn er natuurlijk genoeg mensen die geen tuin hebben maar vaak is dit goed op te lossen. Misschien kun je bij vrienden of familie in de tuin helpen en anders zijn er meerdere volkstuinen in Maastricht te vinden. Kijk bijvoorbeeld eens op www.gemeentemaastricht.nl/wonen-en-verhuizen/volkstuin-huren. Daar vind je verschillende verenigingen of volkstuinen waar je lid van kunt worden.

 

Alvast heel veel plezier met tuinieren. Zorg er wel voor dat je je werkzaamheden aanpast aan jouw fysieke conditie en aan de weersomstandigheden. Zeker op warme dagen tuinier je beter in de ochtend en avond dan midden op de dag.

← terug naar het overzicht