Bel direct:

+31 (0)43 3 43 76 84

1/12/2021

Kloven, een echte winterkwaal!

Kloven, een echte winterkwaal!

Kloven kunnen een echte winter kwaal zijn. Door de droge huid van je voeten gaat het eelt ‘scheuren’. Dit kan door gaan tot in de gezonde huid. Dan noemen we het een open kloof. Deze kan ook bloeden. Klovenkomen het meeste voor aan de hielen, maar kunnen ook op andere plekken onder de voet voorkomen. Het beste is om de kloven te voorkomen door de eelt laag dun tehouden en goed in te smeren met een speciale crème.

 

Wat kan de medisch pedicure voor u betekenen?

Onze pedicures kunnen het eelt verwijderen en de kloof zover mogelijk weghalen. Daarna wordt de kloof behandeld met een goede crème. Het is belangrijk erna zelf ook goed de huid te blijven verzorgen en regelmatig een bezoek aan de pedicure te brengen om de eelt weg te halen.

 

Wat kan de podotherapeut voor u betekenen?

Soms ontstaat er door verkeerde drukverdeling of wrijving onder de voeten een eeltlaag aan de hielen. Een dun laagje geeft geenproblemen, maar als het te dik wordt kan dit ook kloven veroorzaken. De podotherapeut kan dit met zolen voor u oplossen. Dan zal de druk onder de voeten beter verdeeld worden en het eelt verminderen.

Tips van onze medisch pedicure Carolien:

  • Voed je huid en zorg voor herstel! Smeer je kloven in met een vette en voedende crème. In onze praktijk kunnen wij u hierin adviseren. Bent u diabetes patiënt of heeft u een verminderde doorbloeding? Ga dan niet zelf aan de slag maar plan een afspraak bij de podotherapeut of medisch pedicure.
  • Zorg voor sokken van katoen of wol en goed passende schoenen. Geen sandalen of slippers.
  • Verzorg open kloven met een honingzalf om infecties te voorkomen.
← terug naar het overzicht