Bel direct:

+31 (0)43 3 43 76 84

14/9/2022

Podotherapie en uw zorgverzekering, hoe zit dat nou?

Podotherapie en uw zorgverzekering, hoe zit dat nou?

In onze praktijk krijgen we regelmatig de vraag wat er vergoed wordt door de zorgverzekeraar. Helaas kunnen we hier geen eenduidig antwoord geven omdat de voorwaarden van elke verzekeraar anders zijn. Wel leggen we graag uit hoe het in z'n algemeenheid werkt als je een afspraak hebt bij onze praktijk.

Sinds 2011 is de podotherapeut direct toegankelijk. Dat wil zeggen dat u zonder tussenkomst van een huisarts of specialist een afspraak bij ons kunt maken. Onze podotherapeuten kunnen zelf beoordelen of u voor uw klacht op de juiste plek bent of dat er misschien onderliggende klachten zijn die eerst door een huisarts moeten worden onderzocht. Doordat wij direct toegankelijk zijn wordt de huisarts minder belast en mogen wij uw behandeling direct declareren bij de zorgverzekeraar, zonder dat er een verwijsbrief nodig is.

Als u de eerste keer bij ons komt kunnen wij aan de hand van een COV check controleren waar u verzekerd bent en hoe u verzekerd bent. Door deze check kunnen wij vaak al aangeven of uw behandeling in aanmerking komt voor vergoeding. Na uw afspraak declareren wij uw behandeling bij de zorgverzekeraar en deze beoordeelt onze declaratie. Voetkliniek Sven Iser voldoet aan alle kwaliteitseisen en wij hebben dus ook contracten met alle zorgverzekeraars. Zodra de declaratie wordt goedgekeurd betalen zij uw behandeling direct aan ons. Voordeel voor u is dat u hier geen omkijken naar heeft en dat u niks hoeft voor te schieten.

Tot slot is het wel belangrijk om te weten dat u zelf verantwoordelijk bent voor het navragen van uw vergoedingen. Uiteraard geven wij u graag goed advies maar bij twijfel kunt u altijd uw polis nakijken of met uw zorgverzekeraar bellen.

← terug naar het overzicht