Bel direct:

+31 (0)43 3 43 76 84

24/5/2023

Tips voor goede wandelschoenen

Tips voor goede wandelschoenen

Vorige week hadden we het over wat je allemaal kunt doen met lekker weer, waaronder wandelen in de natuur. Het beste doe je dit natuurlijk met een paar goede wandelschoenen. Wij geven graag wat tips!

  1. Pasvorm: Wandelschoenen moeten comfortabel zitten zonder te knellen of te los te zitten. Probeer verschillende merken en modellen uit om de schoenen te vinden die het beste bij de vorm van je voeten passen.
  2. Maat: Kies de juiste maat schoenen. Houd er rekening mee dat je tijdens het wandelen vaak iets meer ruimte nodig hebt, omdat je voeten kunnen uitzetten. Zorg voor voldoende teenruimte, zodat je tenen niet tegen de voorkant van de schoenen stoten.
  3. Ondersteuning: Goede wandelschoenen moeten voldoende ondersteuning bieden, vooral rond de hiel en de enkel. Dit helpt blessures te voorkomen en zorgt voor stabiliteit tijdens het wandelen.
  4. Waterdichtheid en ademend vermogen: Als je van plan bent om in natte omstandigheden te wandelen, overweeg dan waterdichte wandelschoenen. Als het echter warmer is, kan het ademend vermogen belangrijker zijn, zodat je voeten niet te warm en zweterig worden.
  5. Inlopen: Het is belangrijk om je wandelschoenen in te lopen voordat je op lange wandeltochten gaat. Draag ze thuis en tijdens korte wandelingen om je voeten aan de schoenen te laten wennen en eventuele ongemakken op te sporen.
  6. Sokken: Draag goede wandelsokken die vocht absorberen en wrijving verminderen. Kies voor synthetische of wollen sokken in plaats van katoenen sokken, omdat katoen vocht vasthoudt en je voeten kan laten afkoelen.
  7. Onderhoud: Houd je wandelschoenen goed onderhouden. Maak ze schoon na gebruik en behandel ze indien nodig met een waterdichte spray. Dit verlengt de levensduur van de schoenen en zorgt ervoor dat ze hun prestaties behouden.

De juiste wandelschoen verschilt van persoon tot persoon. Het is daarom altijd een goed idee om advies in te winnen bij een professionele winkel voor buitensportartikelen, waar je specifieke aanbevelingen kunt krijgen op basis van jouw behoeften en wandelomstandigheden. Maak vooral niet de fout om via internet dat ene mooie paar wandelschoenen te bestellen maar laat je altijd goed voorlichten.

Veel wandelplezier!

← terug naar het overzicht